Lussebullsbak

IDAG VÅGADE jag och min underbara värdmamma oss på att baka lussebullar! Ingen i familjen hade hört talas om Saffron Rolls förut och eftersom det är min absoluta favorit på julen, i den ätbara kategorin, så bestämde vi oss helt enkelt för att baka en sats. Lättare sagt än gjort.

Att hitta ingredienserna till en svensk bulle som bakas från scratch (!!!!) i en fullsmockad mataffär precis innan jul..tog helt enkelt ett tag. Men det gick! Det mest förvirrande i den hela bullhistorian var att Kesella tydligen inte är en ingrediens. Det är ett varumärke. Arlas namn på osten Kvarg. Bara det tog ju ett tag att komma på. På engelska heter i alla fall Kesella (Kvarg) Quark och är inte särskilt vanlig alls. Den finns typ bara på en specialhylla som typ 2 personer på hela supermarket visste om. Alla andra ba eeeeeh quark what?... Ett tag trodde jag seriöst att jag var dum i huvudet. Sen pratade jag med en kvinna på ostavdelning som blev väääldigt glad och uppspelt över att få disutera lite Quark med någon som faktiskt visste var det var. Såhär såg den lilla burken ut så ni vet vad ni ska leta efter om ni någonsin behöver Kesella, nej jag menar kvarg (vilket fult ord förresten), i USA:

(notera: European-style hehe)



Jäst var också lite svårt att hitta, eller det fanns men bara "Active-Dry" vad nu det betyder. Det var mer som ett pulvet, fast det luktade som jäst:



Bullarna blev i alla fall mycket god, trots att både jag och Cheri var lite oroliga. Såhär blev resultatet:



Ja, jag vet att de är svarta på botten, MEN DET SMAKAR FAKTISKT INTE! Om man inte äter botten alltså, hehe. De fick ett bra betyg i alla fall, men barnen har inte hunnit prova än. En del får stanna i huset och resten ska jag ta med mig imorgon när jag ska fira jul med Natta och Elin.

Puss och kram
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0